woensdag 23 april 2014

kokostorentjes




BØSSER BAKT:

KOKOSTORENTJES


Omschrijving:
Fris-zoete kokostorentjes. Eenvoudig te maken maar geweldig lekker.


Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • 125 gram suiker (superfijn gemalen)
  • ½ citroen
  • 225 gram kokosrasp

Voorbereiding:
  • Citroenschil raspen en citroen uitpersen.
  • Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Oven voorverwarmen op 190 C.

Bereiden:
  • Mix de eieren en de suiker totdat er een romig mengsel ontstaat.
  • Roer het citroensap en de geraspte citroenschil door het mengsel.
  • Voeg de kokosrasp toe en mix het geheel nog even.
  • Dompel een eierdop in koud water en vul het met het gemaakte mengsel.
  • Sla in een handpalm de eierdop leeg en zet het torentje op de bakplaat. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Iedere keer de eierdop in koud water dompelen!
  • Zet de bakplaat in de over en bak de kokostorentjes in 20 minuten. De buitenkant moet een bruine kleur krijgen.

Kokostorentjes bakken in beelden:


de ingrediënten



rasp de citroen en perst hem uit



mix de eieren en de suiker tot een romig geheel



voeg de kokosrasp toe



vul een in koud water gedompelde eierdop met het megsel



20 minuten bakken op 190 C



eet smakelijk!