dinsdag 13 mei 2014

Sinaasappel-Cointreautaart


BØSSER BAKT:

SINAASAPPEL-COINTREAUTAART


Omschrijving:
Taart met sinaasappels en Cointreau. Deze taart heb ik het meeste gebakken en het is een hit.


Opmerking:
  • In de taart worden sinaasappels met schil en al gebruikt. Maak het liefste gebruik van eco / bio sinaasappels omdat daarvan de schil niet met was behandeld is.
  • Bloedsinaasappels geven de taart een mooie kleur.



Voorbereiding:
  • Kook de sinaasappels gedurende een uur. Halveer ze daarna en haal de pitten eruit. Pureer de sinaasappels met schil en al.
  • Hak de amandelen.
  • Vet een springvorm van 22cm doorsnee in en bebloem deze.
  • Verwarm de stoomoven voor op 160 C (180 C voor een gewone oven).


Ingrediënten:
  • 250 gram fijne suiker
  • 125 gram amandelen
  • 125 gram tarwebloem
  • 3 kleinere sinaasappels of 2 grote sinaasappels
  • 6 stuks eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • een mespunt zout
  • 100 ml Cointreau
  • ½ pot sinaasappelmarmelade


Bereiden:
  • Klop de eieren en de suiker tot een witte crème (10 minuten in een keukenmachine op de hoogste stand).
  • Voeg de gepureerde sinaasappels toe en meng deze goed met de crème.
  • Voeg de gehakte amandelen toe en meng deze goed met de crème.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng het geheel goed.
  • Laat de taart in 60 minuten bruin en gaar bakken in de oven. Prik met een vork gaten in de bovenkant van de taart en sprenkel daar 50 ml Cointreau overheen. Laat de taart op een rooster afkoelen.
  • Verwarm de sinaasappelmarmelade in een steelpannetje en voeg hier 50 ml Cointreau aan toe. Roer het goed door elkaar en laat het wat afkoelen. Bestrijk met dit mengsel de taart.


Sinaasappel - Cointreautaart bakken in beelden:


de ingrediënten



kook de sinaasappels gedurende een uur



pureer de sinaasppels met schil en al



klop de eieren en de suiker tot een dikke witte crème



voeg de sinaasappelpuree, de amandelen, de bloem, het zout en het bakpoeder toe



schep het beslag in een springvorm van 22 cm



bak de taart gedurende een uur op 160 C (stoomoven)



verwarm de marmelade en voeg 50 ml Cointreau toe



eet smakelijk!